click here!!!! the best...here here

Thursday, September 22, 2011

~~MARRY YOU~~

Begitu lama tidak mengupdatekan my blog...
for this entry saja nak masukkan this my life journey plak..
sapa sangka perjalanan persahabatan berakhir ke jinjang pelamin...
1st time kenal my beloved wife kat TATIUC..tapi masa tu asyik gaduh je..
selama 3 tahun lebih menyulam kasih..akhirnya........



 Majlis Akad Nikah........so nervous.......


it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you
well i know this little chapel on the boulevard
we can go whoa whoa
no one will no whoa
oh come on girl
who cares if we’re trashed
got a pocket full of cash we can blow whoa whoa
shots of patrol whoa whoa
and guitar girl
don’t say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we’ll go go go go go
if you’re ready, like i’m ready
cos it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you
oh
i’ll go get the ring
let the choir bell sing like ooh ooh ooh
so what you wanna do ooh ooh
lets just run girl
if we wake up and you want to break up
that’s cool ooh ooh
no i won’t blame you ooh ooh
it was fun girl
don’t say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we’ll go go go go go
if you’re ready, like i’m ready
cos it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you
just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby
just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby
oh
it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you












 outdoor at pantai teluk bidara

 hope ALLAH bless me n my wife...

credit to zahar harun & madtie dungun photographer for the picture..

Saturday, July 23, 2011

~~THE Lanscape OF JULY....Before REst A few MONTH nanti!!!!!!!!~~~

Perjalanan perlu diteruskan.....
ini adalah sebahagian hasil berjalan-jalan sepanjang bulan July 
yang tinggal hanya beberapa hari lagi sebelum Ramadhan bulan yang mulia tiba.

Masih jauh perjalanan ini...Banyak lagi ilmu Photogrpahy yang daku ingin pelajari.......
dah banyak buku dan guru ku menuntut....
tapi betul kate org....
ilmu allah ni kalau kita cari semakin terasa sedikit yang kita dapat....
Alhamdulilah hari ini ketika ini aku dah semakin paham apa itu Photography..



 dikala TITANIC otw to NOrth POrt....





 senja di ufuk barat....
adakah esok masih milik ku.....





sungguh kelam...bila hidup tidak disinari nur mu ya ALLAH.....
ku bersyukur kerana masih di landasan mu ya ALLAH...




this picture taken when the ops CLASS at malaya acids work sdn bhd.....
nama je lama establish since 1958..tapi safety mmg "A" la........hampeh..!@#%^&*(((*&^^%%$


Maybe rest dulu lepas nie......settle the big event dulu....acecece.....mcam PM la plak...tapi Hope suma berjalan lancar la...hope ALLAH bless ME....and HEr........

Thursday, June 16, 2011

Starting the our Wedding......

Begins.....
Now on busy time...with much work to settle before going to Induction of my Department..So far only this picture was edited...heeheee....(acah jer)...kasi pengantin kecut perut sket...
To Shaziera Bakri & Shahrul Faiz...tunggu kan kemunculannya..ni baru permulaan...ececece....mesti x sabarkan....tapi apa-apa pon u all berdua mmg hapening la....walaupon letih tapi fun la shoot u all berdua....so this entry juga saya nak ucapkan "SELAMAT PENGANTIN BARU"...kalau tak terlambat lagi la....


 ni time dah sampai rumah Shahrul Faiz....sempat lagi say no no...no kameraman allowed in this rooms...kelakar gila la.....



This time outdoor at Masjid Terapung Kuala Terengganu.....reflection yg tak seberapa....





 duduk diam-diam yer..pallet tu dah reput tu...kan x pasal-pasal mandi lumpur......(alhamdulilah xder tragedi yg tidak diingini berlaku)





 now usar line clear ke tak......Mana pogi la my HUBBY....ececece.......



 membuat muka ala- ala kiut miut....



sebelum di bedah siasat oleh mak andam nora ke nana...xingat dah..tapi thanks to mak andam bagi saya shoot time die nak makeup...hehehhe...mujur dia conteng tak tersalah conteng...apa- apa pon saya suka cara dia makeup Cik Puan Shaziera Bakri..sekali pandang dah cam Ekin Mawi.....heheeheheeehhe

Thursday, June 9, 2011

HONEYMOON!!!!!!!! Need photographer for ur honeymoon???...........

          HONEYMOON???? 
Apa yang di risau kan bila nak pergi honeymoon tiada orang yang hendak mengambil gambar kita....So apa susah...Nadzmey kan ada....saya boleh menawarkan pakej yang terbaik untuk anda bagi mengabdikan kenangan dikala anda berbulan madu...tidak kisah dimana jua...saya akan follow je...saya akan mengikut anda berdua kemana saja....except (ur rooms la..)ehheehh....tapi kan senang bila ada seseorang yang akan merakam kan semua kenangan terindah anda berdua dikala sedang  cinta masih HOT itu...hehehe....tidak perlu untuk membawa tripod kamera or kamera sekali pon..just pergi untuk berbulan madu je....hayati masa bersama insan tersayang.......                                                             
              
Kalau nak bercuti bersama keluarga atau teman-teman pun tidak mengapa...saya can follow jer....tiada masalah punya..kenangan bersama-sama keluarga dan rakan-rakan boley saya pahatkan jua sekali.....


                       credit to:fara.stiller


                         Wan Khaidir

                                                                                   
                                             

                 nami island (Winter Sonata)

Tuesday, June 7, 2011

PRE WEDDING SHAZIERA BAKRI & SHAHRUL FAIZ

       Setelah sekian lama membuat persedian untuk pre shoot ini, akhirnya dapat jugak menjalankan Pre  wedding shoot. Di ucapkan berbanyak terima kasih kepada kedua-dua mempelai kerana memberi sepenuh kepercayaan kepada saya untuk memahatkan memori bujang u all sebelum bergelar suami isteri .. Congratulation....mmg u all fun la...x puas nak snap setiap action korang...

                                                      kredit to:shaziera.bakri & Shahrul Faiz                                                                                                                             


                                                                            

   

















                                                                    



Dengan ucapan tulus ikhlas  dari saya semoga kedua-dua mempelai ini berbahagia ke akhir hayatNya....dan cepat- cepat dapat baby yang comey macam mak dia dan hensem macam ayah die...ehhehehehhe....

Tuesday, March 22, 2011

Latest shoot...........

ahh...lama betul tidak mengupdatekan blog ini...last weekand sempat jugak snap beberapa shoot..time ni hantar bakal my father in law  nak pergi ke tanah suci bagi menunaikan umrah...sampai jugak hajat beliau...syok jugak ramai2 konvoi dari bangi homestay ke KLIA....hapening ngn budak2 jugak....


mengeshoot kapal terang jugak time nie...try men panning sekali....hasilnye tak seberapa la..tapi alhamdulilah la...pengantin baru pung tutur memeriahkan acara penghantaran ini......


ni pengantin lama dah...api di versi barukan.....

                                    ni baru pengantin suam2 kuku....panas ag tue....baru je selamat..

otw balik jumpa ngn FA mas baru turun dari Germany....giler ramping...cam kerengga...lau jadi model best jugak nie...huhhu....think positive side k....so untuk kali nie..nie la antara hasilnya.....tunggu nak shoot pre wedding Shaziera Bakri je nie....props suma dah beli...hope on april dapat la tunaikan hasrat beliau nak shoot vintage.....

CLick here!!!! Click here